Bolunethaber.com

Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik Uygulaması Yapıldı

Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik Uygulaması Yapıldı

Her yıl Mayıs Ay’ının ilk cumartesi günü kutlanan “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve 7-13 Mayıs “Karayolu Trafik Güvenliği Haftası” kapsamında İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda 81 ilde ve tüm ilçelerde eş zamanlı olarak planlanan “Yayalar için 5 adımda Güvenli Trafik” uygulaması Bolu’da da Bolu Valisi Ahmet Ümit’in öncülüğünde gerçekleştirildi.

Trafik akışının yoğun olduğu noktalarda ve İzzet Baysal Caddesi’nde gerçekleştirilen uygulamalara İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı da katıldı.

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, toplumsal ve bireysel duyarlılığın arttırılması amacıyla düzenlenen uygulamada Bolu Valisi Ahmet Ümit, yaya ve sürücülere trafik kurallarına titiz şekilde riayet edilmesi konusunda hatırlatmalarda bulunarak bilgilendirici broşürler ile çeşitli hediyeler verdi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit,” Karayolu ulaşımı günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu kadar ne yazık ki insan hayatını tehdit eden küresel bir sorun haline geldi. Dünyada ve ülkemizde her gün birçok trafik kazası yaşanmakta ve maalesef çok sayıda vatandaşımızı kaybetmekteyiz. Bir kısmı da engelli kalmakta.

Bu sebeple trafik kazalarını azaltmak ve en nihayetinde tamamen önlemek amacıyla bir dizi tedbirler alındı.

“2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı” Cumhurbaşkanlığı Makamınca 2021/2 sayılı Genelge yürürlüğe konularak trafik güvenliğine yönelik tüm çalışmaların bir bütünlük içerisinde ve İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır.

Bu kapsamda; trafikte vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, özellikle de yaralanmalı ve ölümlü kazaların önlenebilmesi amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarımızca birçok proje hayata geçirilmiş, çocuk yaşlardan itibaren toplumumuzun her kesiminde trafik bilinci oluşturmak için önemli adımlar atılmıştır.

Gelişen teknolojiyle birlikte ülkemizde özellikle son yıllarda modern şekilde yapılan yollar, tüneller, köprüler ve kavşaklar ile ulaşım sorununun çözümü ve trafik güvenliğinin sağlanması noktasında büyük aşamalar kaydedildi” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, ”Alınan tedbirler neticesinde trafik kazalarında ciddi oranlarda düşüş yaşansa da can ve mal kayıplarını tamamen önleyebilmek amacıyla trafikte hem kendi güvenliğimiz hem de başkalarının güvenliği için hepimize önemli görevler düşmektedir. Bir anlık ihmalin veya ihlalin insanların hayatına mâl olabileceği gerçeğini unutmadan hayati önemi haiz trafik kurallarına riayet etmek hem insani hem de vicdani sorumluluğumuzdur. Yayalar, yolcular ve sürücüler güvenli trafik için kuralları çok iyi bilmeli ve uygulamalılar.

Sürücülerimiz; emniyet kemeri, takip mesafesi, hız limiti, şerit ihlali, araç kullanırken sigara içme ve telefonla konuşma yasağı gibi kuralları, Yayalarımız da; yaya yolunu kullanmak suretiyle yola odaklanmayı, yolda görünür olmayı ve trafik ışıklarına uymayı yaşam standardı haline getirmelidirler” dedi.

Yaya trafik güvenliğinin kırmızı çizgimiz olduğunu vurgulayan Bolu Valisi Ahmet Ümit,” Trafikte bir anlık dalgınlığın ve dikkatsizliğin telafisi olmayan sonuçlara yol açtığını aklımızdan çıkarmayalım. Sürücülerin trafikte yayalarımıza yol önceliği tanıması, yayaların da kurallara azami oranda dikkat etmesi büyük önem arz etmektedir. TÜİK verilerine göre ölümlü trafik kazalarının %19.9’u ne yazık ki yaya ölümlerinden oluşmaktadır. Bu konuda sürücülerimizin de yayalarımızın da çok dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit,” 7-13 Mayıs “Karayolu Trafik Haftası” boyunca gerçekleştireceğimiz uygulama ve etkinliklerde

“Bi Hareketine Bakar Hayat”,

“Kemerinle Yol Ver Hayata”,

“Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda”,

“Yayalar Kırmızı Çizgimiz”,

“Trafikte Her Yıl Daha İyiye”

mottolarını etkin şekilde kullanarak ve toplumumuzun tüm kesimleri ile paylaşarak vatandaşlarımızda trafik bilincinin geliştirilmesini hedeflemekteyiz” dedi.

Trafik güvenliğinin sağlanması için farkındalık çalışmalarının devam edeceğini belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit “Trafikte vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde ve yerelde Valiliğimizin kontrolünde farkındalık çalışmalarımıza kesintisiz şekilde devam edeceğiz.

Tüm vatandaşlarımızın trafikte daha duyarlı davranmalarını, kurallara azami ölçüde riayet etmelerini hatırlatır, trafik güvenliği ve düzeninin sağlanmasındaki üstün gayretleri sebebiyle Emniyet ve Jandarma personelimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ