Bolunethaber.com

Vali Ümit’ten İl Jandarma Alay Komutanlığı’na Ziyaret

Vali Ümit’ten İl Jandarma Alay Komutanlığı’na Ziyaret

Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Jandarma Alay Komutanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, personel ve Bolu İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan Mehmetçiklerimiz tarafından karşılanan Vali Ümit ziyaret anısına Şeref Defterini imzaladı.

 Vali Ahmet Ümit, İl Jandarma Alay Komutanlığı’nca yapılan ve yürütülen çalışmalar hakkında İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı’dan bilgiler aldı.

VALİ ÜMİT, ASKERLERLE BİRLİKTE YEMEK YEDİ

Ziyarette askerlerle birlikte sıraya girip aynı karavanadan yemek alıp yiyen ve vatani görevini yapan Mehmetçiklerimizle sohbet eden Vali Ümit,” Aileleriniz sizleri, şanlı bayrağımız inmesin, ezanlarımız dinmesin, birlik-beraberliğimiz bozulmasın diye önce “Peygamber Ocağı”na sonra bizlere emanet ettiler. Sizler çok kıymetli bir milletin evlatlarısınız. Âziz Milletimiz dünya üzerinde Nuh Tufanı’ndan bu yana hep var olmuştur. Tarihin her dönemine güçlü devletlerimiz damgasını vurmuştur. Dolayısıyla, şerefli milletimizin mensupları olduğunuzu bilerek ve özümseyerek “Allah’ımıza hamdolsun, milletimiz var olsun.” duasını dilinizden hiçbir zaman düşürmemelisiniz. Böyle bir coğrafyada, cennet vatanımızda yaşadığımız için ne kadar şükretsek azdır” dedi.

Jandarma Teşkilatımızın en köklü kurumlarımızdan olduğunu ifade eden Vali Ümit,” Bizim Jandarma Teşkilatımız bugün dünyada var olan devletlerin çoğundan daha kıdemlidir. 183 yaşındadır.  

Bizler o kadar zengin bir tarihe ve kültüre sahibiz ki; diğer milletler tek düze düşünürken, bizim milletimizin düşünce sistemi radar gibidir. Her durumu analiz eder, akleder, hisseder sonuç itibariyle de ona göre adımını atar. Bu sebeple; askerlik vazifesinin değeri bizim kültürümüzde müstesna bir yere sahip, bizde adı Peygamber ocağıdır. Sizler kahraman evlatlarımız olarak bizim elimiz, ayağımız, gözümüz ve kulağımızsınız. Gece- gündüz, bayram-düğün, hastalık- sağlık demeden hep var oldunuz ve bundan sonra da var olmaya devam edeceksiniz.

DEVLETİMİZ BÜYÜK BİR DEVLETTİR

Devletimiz büyük bir devlettir. İnancımızı tarihimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi her devirde insanlığa ulaştırmış bir milletin evlatları olmaktan daha büyük bir şeref olamaz. Bu sebeple; hangi görevde olursak olalım bulunduğumuz görevleri çok iyi temsil etmeli ve herkese örnek olacak şekilde işimizin hakkını vermeliyiz.

EŞREF BİTLİS PAŞAMIZA GANİ GANİ RAHMET DİLİYORUM

Senelerce insanlarımızı katleden, cinayet şebekesi terör örgütlerinin ve onların türevlerini en iyi bilen ve mücadele eden, bu düşünce doğrultusunda hareket ettiği için de şehit edilen kışlamızın isim babası, Eşref Bitlis Paşa’ya Allah gani gani rahmet eylesin.

Sonuç itibariyle sizler hep hakkın hukukun mazlumun yanında yer alan, dünyada adalet tesis eden, her zaman zalimlerin karşısında durmuş yüce bir milletin çok değerli evlatlarısınız. Bizim görevimiz, ecdadımızdan aldığımız mirası öğrenmek, yaşamak, yaşatmaktır. Sizlerin varlığı, başarısı, eğitimi bizim için çok önemli. Sizleri alınlarınızdan öpüyorum. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum” dedi.

MEHMETÇİK İLE BİRİKTE CUMA NAMAZI KILINDI

Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Jandarma Alay Komutanlığı ziyaretinde, alay mescidinde Jandarma Personelimizle beraber Cuma Namazı’nı edâ edip, askerlerimizin muvaffakıyyetleri, ülkemizin bekâsı, aziz milletimizin ve gönül coğrafyamızın huzuru için askerlerimizle birlikte dua ettiler

ÖZLENEN BİR MİLLETİN BEKLENEN EVLATLARISINIZ

Namaz sonrası İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı Asayiş Komando Birliği’nde görevli komandolarla bir araya gelen Sayın Valimiz Ahmet Ümit,“ Sizler; şanlı milletimizin, kadim devletimizin her yerde ve her koşulda, gerek sınır içinde gerekse sınır dışında gözünü kırpmadan fedakârca görev yapan kıymetlilerisiniz.

Jandarma Teşkilatımızın şerefli mensupları ve özlenen bir milletin beklenen evlatları olarak gerektiğinde, tarihi tekerrür ettirircesine Metehan’ın, Fatih’in, Yavuz’un, Mustafa Kemal’in ufuklarıyla, Peygamberimiz (SAV) in mefkûresiyle mazlum coğrafyalarda gönüller fethediyorsunuz. Devlet, millet ve mukaddesat yolunda hainleri titreten, dosta güven, düşmana korku salan, cephelerin aslanları, Peygamber ocağının kahraman evlatları Bolu jandarma Asayiş Komando Birliği; Hepinizi alınlarınızdan öpüyorum. Muhabbetle selamlıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, ayağınıza taş değmesin”dedi.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ