Bolunethaber.com

VALİ ÜMİT’TEN İL GENEL MECLİSİ ZİYARETİ

VALİ ÜMİT’TEN İL GENEL MECLİSİ ZİYARETİ

İl Genel Meclisi’nin Nisan Ayı toplantısına katılan Bolu Valisi Ahmet Ümit, İlimizde yürütülen devlet yatırımları, 2022 Yılı İl Özel İdaresi ve KÖYDES yatırımları, 2022 yılında planlanan yeni devlet yatırımları, 2022 yılında planlanan yeni devlet yatırımları hakkında kapsamlı açıklamalarda bulundu. 2022 Yılı’nın öncelikli hedeflerini aktardı.

İl Genel Meclisi Kürsüsünden Meclis Üyelerine hitap eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, “2021 yılında ilimizin potansiyeli, maddi kapasitesi, ihtiyaçları çerçevesinde birlik ve beraberlik içinde çalışarak çok önemli hizmetler yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah 2022 yılında da; güvenlik, çevre, tarım faaliyetleri öncelikli olmak üzere vatandaş memnuniyeti odaklı hizmetlerimize kesintisiz şekilde devam edeceğiz.

HİZMETLERİMİZİ KÖYLERİMİZE EŞİT VE DENGELİ ŞEKİLDE ULAŞTIRACAĞIZ

Bu yıl İl Özel İdaresi-KÖYDES yatırımlarında önceliğimiz içme suyu ve yol projeleri ağırlıklı olacak. Bu projelerimizi hayata geçirirken köylerimizin nüfusunu, önceki yıllarda aldıkları hizmetleri ve zorunlu ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ilimizdeki 487 köyümüze eşit ve dengeli şekilde alt ve üst yapı hizmetlerimizi ulaştıracağız.

GÖKTEKİ KUŞTAN, YERDEKİ KARINCAYA KADAR SORUMLULUĞUMUZ VAR

Biz tüm bu projelerimizi yaparken çevre öncelikli hareket etmek zorundayız. Bizim gökteki kuştan, yerdeki karıncaya kadar sorumluluğumuz var.  Özel İdare olarak Arıtma Tesisi yapılmayan yere kanalizasyon tesisi yapmayacağız. Kanalizasyon altyapı tesisi yaparken mutlaka arıtma tesisinin de olması gerekiyor” dedi.

VALİ ÜMİT” 240 KM YOL YAPACAĞIZ”

2022 yılı İl Özel İdaresi yatırım icmalindeki yatırım programlarını anlatan Bolu Valisi Ahmet Ümit” 2022 Yılı İl Özel İdare projelerimize toplamda 97 Milyon 503 Bin Tl’lik bir bütçe ayrılmış durumda. Bu bütçemizle; 2. kat asfalt olarak 178 km, toplamda ise 240 km yol yapacağız. 900 km yolun da iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu hizmete 27 milyon TL harcama yapılarak 153 köyümüz ve 25 bin vatandaşımız yararlanacak.

65 BİN METREKARE KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞENECEK

65 bin metrekare kilitli parke taşı projemizi hayata geçirerek toplamda 40 köy/20 mahallemizde 10 bin vatandaşımıza hizmet sunulacak.

75 ADET İÇME SUYU PROJEMİZ HİZMETE SUNULACAK

Öncelikli yatırımlarımız arasında yer alan depo yapımı, boru alımı, klorlama cihazı alımı, tamir ve bakım, isale, şebeke, sondaj yapımı gibi toplam 75 adet içme suyu projemizi gerçekleştireceğiz. Bu projemiz ile 250 köy, 40 mahalle olmak üzere 40 bin vatandaşımıza hizmet sunulacak.

487 KÖYÜMÜZÜN TAMAMINA HİZMETLER GÖTÜRÜLMEYE DEVAM EDECEK

Yine aynı şekilde 13 Milyon Tl tutarındaki 15 adet atık su projemizle toplamda 130 köy 30 mahalle olmak üzere 35 bin vatandaşımızın hizmetine sunulacak.

İlimiz köylerinin altyapı, üstyapı, sosyal tesis, bakım ve onarım projeleri için toplamda 13 milyon 700 bin Tl’lik bütçeyle 487 köyümüzün tamamına hizmetler götürülmeye devam edilecektir” dedi.

VALİ ÜMİT, “BOLU MARKA ŞEHİR OLACAK”

Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Plan ihalesinin yapıldığını belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit,” Bolu turizm potansiyeli açısından son derece derin, detaylı ve güzel imkanlara sahip. Bunu harekete geçirebilmek için çeşitli faaliyetlerin olması gerekiyor. Köroğlu Dağları ile ilgili olarak sizlerden bir ricam var; bu projenin Bolu’nun projesi olduğunu unutmayalım. Bu projede hiçbir şekilde ağaç kesimi yapılmayacak. Bir yandan doğal yaşam aynı şekilde devam edecek. Kullanılacak alanda standartları belli bir modernizasyon gerçekleştirilecek.

“YIKMAK KOLAY, YAPMAK ZORDUR”

Burada bizim nihai hedefimiz; Bolu’yu Ortadoğu’nun, Balkanların, Avrupa’nın ve nihayet dünyanın DAVOS’u yapmaktır. Bu potansiyele fazlasıyla sahibiz. Davos’u Bolu’ya inşa edeceğiz inşallah. Dünyanın dört bir yanından insanlar Bolu’ya gelerek hem ülkemize hem de ilimize çok büyük katkı sunacaklardır. Bu proje; doğamızın, topraklarımızın korunarak hayata geçirileceği bir projedir. Yıkmak çok kolay, yapmak çok zordur. Hep beraber milletin menfaatine faydalı olacak bir ortam oluşturalım. Sahiplenelim, milletimizin ve insanlığın hizmetine sunalım. O zaman Bolu tam anlamıyla bir marka olacaktır” dedi

DEVLETİMİZİN YATIRIMLARI KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR

2022 yılı devlet yatırım programından da bahseden Sayın Valimiz Ahmet Ümit; Seben Taşlıyayla Sulama suyu Hattı Yapımı, Gerede, Dörtdivan, Yeniçağa İlçeleri Baraj Yapımı- İçmesuyu ve Sulama İsale Hattı yapımı projesi, Nallıhan-Göynük ayrımı 1.Bölge Yol Yapımı, Gerede-Çerkeş 15. Bölge Yol Yapımı, Kazan Kızılcahamam-Gerede Üst Yapı Yenileme Çalışması Yapımı, Gerede, Yeniçağa, Bolu arası Üst Yapı Yenileme Çalışması Yapımı, Dorukan Tüneli bakım ve onarımı, Yeniçağa, Gerede Ayrımı- Mengen 15.Bölge Hudut Yolu Yapımı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi muhtelif işleri devam etmekte olup, Bolu Merkez Fizik Tedavi Hastanesi de ihale aşamasına gelmiştir.

Tüm ilçelerimizde tek tek planlanan yatırımlar belirlendi. Bu projelerimiz fiili uygulamalarla realize oldukça vatandaşlarımızın hizmetine sunarak ilimize kazandırmış olacağız inşallah” dedi.

Meclis Üyelerinin Boluyla ilgili sorularını cevaplayan Vali Ümit “Bizler bu topluma hizmet etme göreviyle şereflendirilmiş insanlarız. Toplumumuza en güzel hizmeti vermek için hep birlikte daha çok gayret edeceğiz. Sizlere de emekleriniz için çok teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ise toplantıya geldiği ve çalışmalarda kendilerine destekleri için Vali Ümit’e teşekkür etti.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ