Bolunethaber.com

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Yatırım ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Bolu Valisi Ahmet Ümit, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

Toplantının amacı hakkında kurul üyelerine bilgiler veren Bolu Valisi Ahmet Ümit, “2022 yılı yatırımlarının 1. döneminin değerlendirilmesinin yapılması, gelinen son durum hakkında kurul üyelerine bilgi verilmesi ve gerekli koordinasyonun sağlanmasıdır” dedi.

VALİ ÜMİT YÜRÜTÜLEN PROJELERİ AÇIKLADI

1 Ocak – 31 Mart 2022 döneminde ilimiz genelinde yapılan ve yürütülen projeler hakkında açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit,” 80’i Merkez, 4’ü Dörtdivan, 23’ü Gerede, 24’ü Göynük, 9’u Kıbrıscık, 9’u Mudurnu, 11’i Mengen, 9’u Seben, 3’ü Yeniçağa ve 45’i muhtelif yani birden fazla İlçelere ait olmak üzere toplam 217 proje yürütülmektedir.

“PROJELERİN BEDELLERİ 6 MİLYAR 734 MİLYON TL”

Söz konusu projelerin Proje Bedelleri Toplamı, 6 Milyar 734 Milyon TL’dir. 2022 Yılı Ödenekleri, 426 Milyon TL’dir. Yıl ödeneklerinin harcaması 93 Milyon TL olup nakdi gerçekleşme oranı %22’dir. Buna göre Projelerin fiziki gerçekleşme oranı ise %23 ’tür.

Ödeneklerin; 90 Milyon TL’si Eğitim, 78 Milyon TL’si Ulaştırma-Haberleşme, 80 Milyon TL’si Tarım, 78 Milyon TL’si İmalat, 4 Milyon TL’si Turizm, 22 Milyon TL’si Sağlık, 3 Milyon TL’si Enerji ve 71 Milyon TL’si Diğer Kamu Hizmetler sektörüne ait bulunmaktadır.

Kurumlardan alınan bilgilere göre 217 Projeden; Proje aşamasında olan 60 adet İhale Safhasında olan 34 adet devam etmekte olan 116 adet, tamamlanmış 7 adet proje vardır. Projelerin sektörel dağılımı ise; Eğitim Sektöründe 21 adet, Enerji Sektöründe 9 adet, Madencilik Sektöründe 1 adet İmalat Sektöründe 18 adet Sağlık Sektöründe 8 adet, Tarım Sektöründe 44 adet Turizm Sektöründe 7 adet Ulaştırma-Haberleşme Sektöründe 26 adet Diğer Kamu Hizmetleri Sektöründe 83 adet proje bulunmaktadır” dedi.

SUNUMLAR YAPILDI SORULAR CEVAPLANDIRILDI

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in konuşmasının ardından toplantıda Bölge Müdürleri ve İl Müdürleri kendi kurumları ile ilgili Bolu’da tamamlanan, yapımı devam eden ve planlanan yatırım ve projeler hakkında sunumlar yaptılar ve kurumları ile ilgili koordinasyon kurulu üyelerinin sorularını cevaplandırdılar.

Kurumların birbirleriyle koordineli çalışma hususuna riayet etmeleri, sorun ve darboğazlarını ilgili makamlara vakit geçirmeden bildirip çalışmalarında zaman kaybına sebebiyet vermemeleri, yatırımlarının takipçisi olmaları ve çalışmalarında daha özverili olmalarını rica eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bolu’da iklim sebebiyle inşaat mevsiminin kısıtlı olduğunu göz önünde bulundurarak hızlı hareket etmek suretiyle iklim kaynaklı dezavantajı telafi etmeliyiz.

2021 yılı yatırım programlarının başarıyla tamamlanmasında ve 2022 Yılı projelerimizin yürütülmesinde emeği geçen, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın değerli temsilcilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ