Bolunethaber.com

Bolu’ya Modern Sağlık Tesisleri Geliyor: Sağlık Bakanı Koca’dan Müjde!

Bolu’ya Modern Sağlık Tesisleri Geliyor: Sağlık Bakanı Koca’dan Müjde!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolulu vatandaşlarla görüşmek ve AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol’a 31 Mart yerel seçim çalışmalarında destek vermek için Bolu’ya geldi. Bakan Koca, 150 yataklı Ruh ve Sinir Hastanesi yanına, ilave 600 yataklı şehir hastanesi yapılacak. Ayrıca Bolu birkaç ay içinde PET/CT cihazına kavuşacak, hayırlı olsun.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Bolu İl Başkanlığı önünde AK Parti İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol,  AK Parti teşkilatı ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanmasının ardından İzzet Baysal Caddesi üzerinde esnaf ziyareti yapan Bakan Koca, esnaf ve vatandaşlardan AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol için destek istedi. Esnaf ziyaretlerinin ardından Yıldırım Beyazıt Cami’nde ikindi namazını kılan Bakan Koca, namaz sonrası İzzet Baysal Caddesi üzerinde esnaf ziyaretlerine devam etti.  Esnaf ziyaretlerinin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesine geçen Bakan Koca, burada basın açıklaması yaptı.

“Eski devlet hastanesinin olduğu yere 600 yataklı şehir hastanesi yapılacak”
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ihalesinin 20 Mart Çarşamba günü yapılacağının müjdesini veren Bakan Koca, 600 yataklı şehir hastanesini de geciktirmeden hızla yapmak istediklerini ifade etti. Bakan Koca, “Bolu’da bir Eğitim Araştırma Hastanemiz var. Üniversite hastanemiz 440 yataklı bir hastane ama giderek eskidiğini biliyoruz ve Bolu’nun ihtiyaçlarının da daha da arttığını biliyoruz. İnşaatı devam eden 250 yataklı fizik tedavi hastanemizin şu an %30’u tamamlanmış durumda. Bir diğer hastanemiz ise Kadın Doğum Çocuk Hastanesi. Ayın 20’sinde yani haftaya çarşamba günü ihalesi yapılmış olacak. Kadın Doğum Çocuk Hastanesi 47.000 metrekare kapalı alanlı olacak.  Fizik Tedavi Hastanesi de 64.000 metrekare kapalı alan büyük bir hastane. Bolu’da talebin artmasıyla birlikte yatak kapasitesini daha da artırmamız gerektiğini biliyoruz. Bu çerçevede eski devlet hastanesinin olduğu yere 150 yataklı Ruh Sinir Hastanesi ile birlikte ilave 600 yataklı şehir hastanesi yapılacak. Dolayısıyla o durumda 1.000 yatağın üzerinde olabilecek eğitim araştırma hastanesi fonksiyonuyla hizmet verecek bir hastaneye sahip olmuş olacağız. Bunu geciktirmeden hızla yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bolu PET/CT cihazına kavuşacak”
Kanser tedavisinde altın standartlardan biri olarak kabul edilen PET/CT  vücudun çeşitli bölgelerindeki kimyasal aktiviteyi belirleyerek kanserli dokuların tespit edilmesi ve tedavide yol haritasının çıkarılması açısından büyük önem taşıyan cihazın Bolu’ya birkaç ay içinde  alınacağı müjdesini  veren Bakan Koca, “PET/CT cihazına Bolu’nun ihtiyacı var. Nüfusa bakıldığında aslında ihtiyaç yok gibi görünüyor fakat Bolu’ya bölge illerden birçok hasta  geldiği için Bolu’ya PET/CT alımını planlıyoruz. Muhtemelen birkaç ay içinde PET/CT’yi  hizmet alımı ile değil, kendi imkanımızla önceliğe almak istiyorum. Satın alma süreçlerini hızla başlatmış olacağız. Bolu PET/CT’ye kavuşacak, hayırlı olsun.” dedi.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ