Bolunethaber.com

Vali Ümit ve Eşi Koruyucu Ailelerle İftarda Buluştu

Vali Ümit ve Eşi Koruyucu Ailelerle İftarda Buluştu

Bolu’daki koruyucu aileler ile iftarda buluşan Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit hanımefendi düzenlenen İftar öncesinde koruyucu ailelerin bulunduğu masaları dolaşarak selamlaştılar, hâl ve hatırlarını sordular. Vali Ümit ile Eşi Şengül Ümit, çocuklarla da yakından ilgilendiler.

Düzenlenen iftar programına Vali Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Cemal Keskin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdür V. Seçkin Özgen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli, koruyucu aileler ve çocuklar katıldılar.

İYİ BİR AİLE ERKEN GELEN CENNETTİR

Düzenlenen iftar programında koruyucu ailelere hitap eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, ” Kâinatın hilkat sebebi sevgidir. Sizler de sevginizle, merhametinizle, yüreğinizle evlatlarımıza sahip çıkarak onlara bu dünyada bir cennet sundunuz. Çünkü iyi bir aile erken gelen cennet, çocuklar da bu ailenin süsü ve bereketidir. İnşallah bu cennetler daimi olur.

KORUYUCU AİLE PROJESİ BİR İYİLİK HAREKETİDİR

Koruyucu Aile Projesi bir iyilik hareketidir. İyilik karşı tarafı da yapanı da mutlu eder, kötülük ise bulaşıcıdır ve yapıldıkça normalleşir. Kötülüklerin panzehiri iyiliklerdir. İyilikleri artırmamız gerekir. Kötülüklere fiilen, kavlen veya en azından kalben müdahale etmek sorumluluk sahibi her şahsın manevi görevidir. İyiliklerde bulaşıcıdır, yapıldıkça huzur ve bereket artar. Bizler merhamet medeniyetinin evlatları olarak iyilikte birbiriyle yarışan ve iyiliği daimi kılan bir inancın mensuplarıyız. Toplumumuzun manevi sigortaları olan çocuklarımıza ve özellikle dezavantajlı çocuklarımıza sahip çıkmak, başlarını okşamak, ihtiyaçlarını gidermek asli vazifemizdir. “Merhamet etmeyene merhamet olunmaz.” “Siz yerdekilere merhamet edin ki, göktekilerde size merhamet etsin” Prensibleri bizim en kıymetli inanç değerlerimizdendir. Şu salondaki tablo Bolulu hemşehrilerimizin ve sizin şahsınızda âziz milletimizin ne kadar merhamet sahibi olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Siz değerli hami ailelerle bu sofrada bulunmaktan onur duyuyorum. Sizleri, bu anlamlı ve örnek davranışınız nedeniyle kutluyorum.

Bu vesile ile başta Koruyucu Aile Projesinin hamiliğini ve öncülüğünü yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın muhterem eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, tüm koruyucu ailelerimiz ve eşim hanımefendi olmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanlarımıza ve bu çalışmalara emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm çocuklarımıza da huzurlu ve sağlıklı ömürler ve başarılar diliyor, hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyor, bu toplantının hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum” dedi.

Düzenlenen iftar yemeği Vali Ahmet Ümit’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun yemek duasıyla sona erdi.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ