Bolunethaber.com

Batı Karadeniz Kariyer Fuarı Başladı

Batı Karadeniz Kariyer Fuarı Başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonunda Bölgesel Kariyer Fuarlarının sonuncusu olan; Bolu Valiliği ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 11 Valilik ve 17 üniversitenin paydaşlığıyla gerçekleşen Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF) başladı.

Batı Karadeniz Kariyer Fuarı Açılışına, Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit Hanımefendi, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Selim Dursun, Karabük Valisi Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel Hanımefendi, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, BATIKAF Fuarı paydaşı olan 17 Üniversitenin Rektörleri ve Rektör Yardımcıları, BATIKAF paydaşı olan 11 İl’in Ticaret Odası Başkanları, Kurum Amirleri, Akademisyenler, Meslek Odaları Temsilcileri, İş İnsanları ve öğrenciler katıldı.

BATIKAF FUARIMIZA HOŞ GELDİNİZ

BATIKAF Fuarı açılında konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Üniversiteli gençlerimizin istihdamını arttırmak, iş ve staj imkânlarına erişimde fırsat eşitliğini sağlamak, gençlerimizin her birinin birer yetenek olduklarını hissettirmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Koordinasyonunda düzenlenen “Yetenek Her Yerde” temasıyla oluşturulan Bölgesel Kariyer Fuarlarının sonuncusu olan Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’na hoş geldiniz.

İŞVEREN VE ÖĞRENCİ İLETİŞİMİNİN SAĞLANMASI ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİR FUAR

Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nı bölgemizin en güzide şehirlerden birisi olan Bolu’da gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bolu Valiliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ev sahibi olduğu 17 üniversite, 11 İlin kurum ve kuruluşları ile gerçekleştirilen BATIKAF, kariyer imkânlarının arttırılması, işveren ve öğrenci iletişiminin sağlanması, kurumlar arası iletişimin arttırılması adına oldukça önemli bir faaliyettir.

Fuar, 300’ün üzerinde işveren, 30.000’nin üzerinde fuara katılmak üzere kayıt yaptırmış üniversite öğrencisi ile bölgemizin en büyük kariyer fuarı olma özelliğini taşımaktadır. Ülkemizin resmi kurum ve kuruluşları, savunma sanayii, teknoloji, gıda, turizm, otomotiv, tekstil, hizmet sektörü gibi alanlarda önde gelen işverenlerini burada görmek bizi ayrıca mutlu etmektedir.

BATIKAF GENÇLERİMİZE ÇOK BÜYÜK FIRSATLAR SUNMAKTADIR

Bu fuarlar sayesinde gençlerimiz işverenlerimizle birebir temas kurma, iş hayatlarına yönelik deneyimler kazanma imkânı bulacaklardır. Aynı zamanda fuarlar, öğrencilerin, özel kurum ve kuruluşlarla eğitim-öğretim hayatında tanışmaları, çalışacakları yer ile ilgili önceden bilgi sahibi olmaları adına büyük bir fırsat oluşturmaktadır.

Böylece belirli meslek alanlarında yüksek eğitim gören nitelikli gençlerimiz hem iş bulma hem staj hem de istihdamın arttırılmasına katkı sağlayacaklardır. Bölgesel Kariyer Fuarları üstün yetenekli ve nitelikli gençlerimizin yabancı şirketler yerine yerli şirketler hakkında bilgi sahibi olarak onları tercih etmelerine bu sayede beyin göçünün önlenmesine de katkı sağlayacaktır.

Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nın amacına uygun bir şekilde gerçekleşeceğinden şüphem bulunmamaktadır. Bu doğrultuda hususi talimatları ve himayeleriyle ilimizde BATIKAF Fuarı’nın düzenlenmesine vesile olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Fuar’ın gerçekleştirilmesinde koordinasyonu sağlayan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisine, Valiliğimiz çalışanlarına, katkı sağlayan Valiliklerimize, ev sahibi üniversitemizin saygıdeğer rektörüne ve ekibine, paydaş üniversitelerimizin rektörlerine ve ekiplerine, BATIKAF Düzenleme Kuruluna, ilimizin ve paydaş illerin kurum müdürleri ve idare amirlerimize, Ticaret ve Sanayi Odalarına, kamu ve özel sektör kurumlarına, emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara şahsım ve Bolulu Hemşehrilerim adına teşekkür ederim. Fuarın hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit Batı Karadeniz Kariyer Fuarında sponsor olan firmalara teşekkür plaketi verdi.

BATIKAF Fuarında Kurulan Stantlar Gezildi

Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit Hanımefendi, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Karabük Valisi Fuat Gürel ve eşi, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve beraberindekiler, resmi kurum ve kuruluşlar ile savunma sanayii, teknoloji, gıda, turizm, otomotiv, tekstil, hizmet sektörü gibi alanlarda önde gelen bölgemizde ve ilimizde faaliyet gösteren özel sektör şirket ve firmalarının Fuar alanında açtıkları stantları gezerek bilgiler aldılar.

İçişleri Bakanlığımız adına Valiliğimiz bünyesinde hizmet veren bağlı kuruluşların, il/şube müdürlüklerinin stantlarını ziyaret eden Sayın Valimiz Ahmet Ümit, “Bakanlık kariyer mesleklerinin tanıtılmasındaki katkılarınız dolayısıyla sizlere teşekkür eder, kolaylıklar dilerim” dedi.

Programların akabindeBolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ nın moderatörlüğünde; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Prof. Dr. Fuat Akpınar ve MARKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı “Ülkemizde Eğitim, ARGE ve İnovasyon” konulu panele ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla’nın konuşmacı olarak katıldığı “Kariyer ve Hizmet” konulu konferansa katıldı. Vali Ümit, Sayın Kışlaya teşekkür belgesi takdim etti.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ